Switch Twentse Cross Competitie gaat door(29 januari 2022)

De Switch Twentse Cross Competitie gaat aangepast door!

Het hardloophart van de organiserende atletiekverenigingen klopt vol passie. Dus wat doe je als er door de lockdowns meerdere runs moeten worden gecanceld: ze weer oppakken en opnieuw inplannen om alsnog de competitie te vervolgen. Uiteraard met een "wintercross en oudjaarsloop" in het palet moesten we hier voor deze bijzondere editie van de Switch Twentse Cross Competitie creatief zijn in de naamgeving.

In de kalender zagen we ruimte en de volgende crosslopen worden alsnog georganiseerd:

  • 13-2 Dinkelloop te Losser Atletiekvereniging Iphitos
  • 27-2 Hulsbeekcross te Oldenzaal LAAC Twente
  • 13-3 Sisu-voorjaarscross te Almelo AAV SISU
  • 20-3 Lentecross te Eibergen ASV Eibergen

We zijn ontzettend blij dat we onze competitie lopers deze mooie kans kunnen bieden. Prachtige cross parcoursen om de vorm weer op te bouwen, te genieten en uiteraard ook: om de titel Twents Cross Kampioen te kunnen bemachtigen in je leeftijdscategorie.

Door het wegvallen van de Rutbeekcross (die volgend jaar gewoon weer terugkeert) komen we op een competitie van 5 runs. Vanwege de nog altijd aanwezige Omikron-golf is de kans aanwezig dat er een keer een race zal worden gemist door deze en gene. Daarom hebben we besloten dat voor de competitie er (maar) 3 van de 5 races moeten worden deelgenomen om in de eindrangschikking te worden opgenomen. Daar telt uiteraard de reeds gelopen Bovenbergcross van AV Goor in mee.

Bij een gelijke stand in punten aan het eind van de competitie is de klassering in de laatste run te Eibergen als finale van doorslaggevend belang. Bij deelname aan alle 5 de races worden dus de 2 minste resultaten weggestreept. Crossen in de mooiste bossen van de regio, werken aan vitaliteit en strijden om "de beste van Twente": het worden weer mooie maanden!

Switch Twentse Cross Competitie gaat door

index  |  << vorige ... 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391  volgende >>